Advertisement
HABERLER ABONE OL

Bugün yeni mezun olan bir beyaz yaka, dolgun bir maaşla işe başlamanın hayalini kuruyor. Ancak şartlar ne yazık ki istenilenin aksinde oluyor. Veriler gösteriyor ki ilk iş deneyimine başlayanların yüzde 30’u işe başladıkları ilk ay başka bir iş arayışına giriyor. Sebep ise ilk akla gelen, yani maaş...

Kariyer.net CEO’su Fatih Uysal ilk işe başlayanların hem adaptasyon hem de düşük gelir sebebiyle iş değiştirme oranının arttığını belirtiyor. Uysal, “Çalışanlar ilk aylarında işvereni değerlendiriyor, o şirkette bir kariyer yapmaya, zaman ve emek yatırımlarına değip değmeyeceğini; çalışma ortamını, iş-yaşam dengesini, çalışacağı kişileri tartıyorlar” diyor.

Haberin devamı Bloomberg Businessweek Türkiye'de!

Dünyanın en saygın ekonomi dergilerinden Bloomberg Businessweek artık Bloomberg HT ekibi tarafından hazırlanan içerikleriyle Türkiye’de! Türkiye ve küresel piyasalarda tüm olup bitenler, hisse senedinden para politikasına hiçbir yerde bulamayacağınız analizler, içerikler ve iş dünyası temsilcileriyle özel röportajlarla Bloomberg Businessweek Türkiye, e-dergi formatı ve yenilenen içeriğiyle yayında!

Tüm içeriklere erişmek için tıklayınız.