Advertisement
HABERLER ABONE OL

Antalya, Muğla, Adana, Mersin ve Osmaniye illerinde yaşanan orman yangınları nedeniyle, bu illerdeki tüketicilerin Ağustos, Eylül ve Ekim aylarına ait elektrik tüketim ödemeleri üç ay ertelendi.

Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı kararına göre, bölgede; konut, işyeri, tarımsal üretim alanı kullanılabilir olan tüketicilerin ertelemeden yararlanabilmesi için 1 Ekim'e kadar görevli tedarik şirketlerine başvurması gerekiyor.

Konut, işyeri ve tarımsal üretim yeri yangın sonrası kullanılamaz halde olan tüketiciler ise yeni aboneliklerinin fatura erteleme kapsamına alınabilmesi için aynı tarihe kadar görevli tedarik şirketlerine başvuracaklar.

Erteleme maliyeti bakanlık bütçesinden karşılanacak

Bu tüketicilerin ilgili kurumlarca düzenlenmiş "Hasar Durum Belgesi", erteleme kapsamına dahil etmek istedikleri ticarethane, sanayi ve tarıma dayalı arazilerin sulanması amacı dışındaki tarımsal sulama aboneliklerine ilişkin işyerlerinin 28 Temmuz tarihinden sonra açıldığını gösterir "İşyeri Açma ve Çalışma Belgesi"ni ibraz etmeleri zorunlu tutuldu.

Uygulamadan yararlanacak tüketicilerin 28 Temmuz öncesinde de kendi adalarına veya ticari unvanlarına kayıtlı bir aboneliklerinin olması, bu tarih öncesinde ve sonrasında aboneliklerinin aynı abone grubunda bulunması ve aynı tedarik şirketinin faaliyet bölgesinde bulunması şartları aranacak. Erteleme süresi, her bir fatura için ayrı ayrı uygulanacak.

Ertelemeden kaynaklı finansman maliyeti, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı bütçesinde bu amaçla yer alan bütçeden karşılanacak.