Advertisement
HABERLER ABONE OL

Time dergisi editörleri 2023 yılı için “Yılın Kişisi” ödülü için Tylor Swift’i seçmiş olsa da hepimiz
2023 yılını yapay zekâ yılı olarak hatırlayacağız. 2023 yılında ChatGPT nin piyasaya sürülmüş olması yapay zekâ kavramının kamuoyu algısında yer almasını sağladı. Yapay zekâ çip üreticisi NVDIA, Microstrategy gibi şirketlerin performansını izleyen Nasdaq Küresel Yapay Zekâ ve Büyük Veri Endeksi NYGBIG ise, sene başından bu yana yüzde 62 yükseliş kaydetti. Bu yıl yapay zekâ teknolojileri çoğu teknoloji segmenti için katalizör görevi gördü.

Bloomberg Intelligence’a göre ise yapay zekâ şirketlerinin piyasa değerinin 2032 yılında 1,3 trilyon dolara ulaşması bekleniyor. Yılı kapatırken “ABD yenilik yapar AB düzenleme yapar” sözünü yeniden hatırlatırcasına Avrupa Komisyonu Yapay Zekâ Yasası üzerinde siyasi fikir birliğine vardı. Birleşik Arap Emirlikleri de 2017 yılında kabinede yeni bir bakanlık oluşturarak “Güneş Doğudan Doğar” sözünü hatırlatmıştı. AB ve BAE’den bahsetmişken kısaca “ABD ve Çin yapay zekâ regülasyonu konusunda neler yaptı?” sorusunu cevaplayalım.

Haberin devamı Bloomberg Businessweek Türkiye'de!

Dünyanın en saygın ekonomi dergilerinden Bloomberg Businessweek artık Bloomberg HT ekibi tarafından hazırlanan içerikleriyle Türkiye’de! Türkiye ve küresel piyasalarda tüm olup bitenler, hisse senedinden para politikasına hiçbir yerde bulamayacağınız analizler, içerikler ve iş dünyası temsilcileriyle özel röportajlarla Bloomberg Businessweek Türkiye, e-dergi formatı ve yenilenen içeriğiyle yayında!

Tüm içeriklere erişmek için tıklayınız.