YEKA GES-2026 yarışmalarında n iyi teklifler belli oldu
-
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığının 11 proje için toplam 785 megavatlık güneş enerjisine dayalı Yenilenebilir Enerji Kaynak Alanları (YEKA GES-2026) yarışmaları 19 şirketin katılımıyla yapıldı.
Bakanlığın düzenlediği YEKA GES-2026 yarışmalarında, kapalı mali tekliflerin açılmasının ardından 2 bin euro katılım bedeli üzerinden açık artırma usulüne geçildi.
Denizli, Ankara, Konya, Kahramanmaraş, Malatya, Diyarbakır, Mardin, Batman ve Elazığ'da toplam 785 megavatlık 11 proje için elektrik bağlantı kapasitesi tahsisi amacıyla düzenlenen yarışmalarda, tavan fiyat kilovatsaat başına 5,50 euro sent, taban fiyat ise 3,25 euro sent olarak belirlendi.
Bakanlıkta yapılan yarışmalar kapsamında, toplam 7 başvuruyla 30 megavat kapasite için düzenlenen "G26-Denizli GES" yarışmasında en iyi teklifi 6. turda, kilovatsaat başına 3,25 euro sent elektrik birim fiyatı ve megavat başına 60 bin euro katkı payıyla Temmuz Güneş Denizli Enerji Üretim Sanayi ve Ticaret AŞ verdi.
REKLAM
REKLAM
Toplam 4 başvuruyla 40 megavat kapasite için yapılan "G26-Ankara-1 GES" yarışmasında ise 4. turda, kilovatsaat başına 3,25 euro sent elektrik birim fiyatı ve megavat başına 22 bin euro katkı payıyla en iyi teklif Erser Grup Tarım Ürünleri Sanayi ve Ticaret AŞ'den geldi.
30 megavat kapasite için 5 başvuruyla gerçekleştirilen "G26-Ankara-2 GES" yarışmasında en iyi teklifi veren, 2. turda kilovatsaat başına 3,25 euro sent elektrik birim fiyatı ve megavat başına 12 bin euro katkı payıyla İklim İnvest Enerji ve Teknoloji Yatırımları AŞ oldu.
Konya GES'te en iyi teklif İş Enreji'nin
4 başvuruyla 110 megavat kapasite için gerçekleştirilen "G26-Konya GES" yarışmasında en iyi teklifi 7. turda, kilovatsaat başına 3,25 euro sent elektrik birim fiyatı ve megavat başına 64 bin euro katkı payıyla İş Enerji Yatırımları AŞ sundu.
REKLAM
REKLAM
85 megavat kapasite için 5 başvuruyla gerçekleştirilen "G26-Kahramanmaraş-2 GES" yarışmasında en iyi teklifi 8. turda kilovatsaat başına 3,25 euro sent elektrik birim fiyatı ve megavat başına 60 bin euro katkı payıyla Temmuz Güneş Kahramanmaraş Enerji Üretim Sanayi ve Ticaret AŞ ortaya koydu.
Toplam 4 başvuruyla 50 megavat kapasite için yapılan "G26-Kahramanmaraş-3 GES" yarışmasında ise 12. turda, kilovatsaat başına 3,25 euro sent elektrik birim fiyatı ve megavat başına 74 bin euro katkı payıyla en iyi teklifi Temmuz Güneş Kahramanmaraş Enerji Üretim Sanayi ve Ticaret AŞ verdi.
55 megavat kapasite için 4 başvuruyla gerçekleştirilen "G26-Malatya-1 GES" yarışmasında en iyi teklif, 16. turda kilovatsaat başına 3,25 euro sent elektrik birim fiyatı ve megavat başına 91 bin euro katkı payıyla Ezel Mensucat Sanayi ve Ticaret AŞ'den geldi.
REKLAM
REKLAM
3 başvuruyla 200 megavat kapasite için gerçekleştirilen "G26-Diyarbakır GES" yarışmasında en iyi teklifi 2. turda, kilovatsaat başına 3,25 euro sent elektrik birim fiyatı ve megavat başına 16 bin euro katkı payıyla Egesa Elektrik İnşaat Enerji Üretim AŞ sundu.
120 megavat kapasite için 3 başvuruyla gerçekleştirilen "G26-Mardin-2 GES" yarışmasında en iyi teklifi 3. turda kilovatsaat başına 3,25 euro sent elektrik birim fiyatı ve megavat başına 18 bin euro katkı payıyla Egesa Elektrik İnşaat Enerji Üretim AŞ ortaya koydu.
Toplam 3 başvuruyla 25 megavat kapasite için yapılan "G26-Batman GES" yarışmasında ise 7. turda, kilovatsaat başına 3,25 euro sent elektrik birim fiyatı ve megavat başına 36 bin euro katkı payıyla en iyi teklifi Egesa Elektrik İnşaat Enerji Üretim AŞ verdi.
REKLAM
REKLAM
40 megavat kapasite için 2 başvuruyla gerçekleştirilen "G26-Elazığ GES" yarışmasında en iyi teklif, 8. turda kilovatsaat başına 3,25 euro sent elektrik birim fiyatı ve megavat başına 36 bin euro katkı payıyla Ecogreen Elektrik Enerji Üretim AŞ'den geldi.