Advertisement
HABERLER ABONE OL

ABD Hazine Bakanı Janet Yellen, Başkan Joe Biden'ın altyapı, çocuk bakımı ve eğitim için önerdiği harcama paketinin ABD'nin önde gelen bir ekonomik güç olarak kalması için gerekli olduğunu söyledi.

Yellen, Atlanta'da yaptığı bir konuşmada, tasarının "sadece başlangıç" olduğunu ve Biden'ın gündeminde barınma, çocuk bakımı ve eğitime yönelik olarak Amerikalılara yardım etmek için "önemli unsurlar" olduğunu söyledi.

Yellen, konuşmasında, "Amerika'nın dünyanın önde gelen ekonomik gücü olduğu anlatılarak büyütüldük. Fakat böyle kalacağımızın garantisi yok, ancak bu yatırımlarla birlikte bu konumda kalacağımıza inanıyorum. Artık ekonomimizin sağlam olmayan temellerini onarmak ve üstüne eskisinden daha adil ve daha güçlü bir yapı inşa etmek için bir şansımız var.” dedi.

Yellen, ABD'nin kısmen maliye politikası desteğine bağladığı Kovid-19 durgunluğundan hızlı bir şekilde toparlandığını söyledi. İşgücüne katılımdaki düşüş gibi daha uzun vadeli sorunların ise devam ettiğini söyledi.

Hazine Bakanı, Biden'in önerdiği yatırımın iki partili destek toplayan ve "daha canlı, esnek bir ekonomik gelecek" sağlayan bir konu olması gerektiğini söyledi.

550 milyar dolarlık altyapı paketi neler içeriyor?

Paket, yol ve köprü inşaatları için 110 milyar dolar, elektrik enerjisi şebeke iyileştirmeleri için 73 milyar dolar, demiryolu ve ABD Ulusal Demiryolu Yolcu Şirketi Amtrak için 66 milyar dolar, genişbant için 65 milyar dolar, temiz içme suyu için 55 milyar dolar ve ulaşım için 39 milyar dolar ödenek ayrılmasını öngörüyor.