Advertisement
HABERLER ABONE OL

ABD Hazine Bakanı Janet Yellen, Başkan Joe Biden'in şirketler üzerindeki vergilerin artırılmasından yana olduğunu söyledi ve ve bir servet vergisi uygulamasından kaçınırken sermaye kazançları üzerindeki oranları artırmayı dikkate aldığının işaretini verdi.

Yellen, Pazartesi günü New York Times'ın ev sahipliği yaptığı bir konferansta, "Varlık vergisi konusu tartışıldı, ancak bu Biden'ın tercih ettiği bir durum değil. Böyle bir verginin önemli uygulama sorunları olacaktır. yönetim kurumlar vergisini yüzde 28'e çıkarmak istiyor" dedi.

Yellen geçen hafta yaptığı açıklamada, borç sürdürülebilirliği ile ilgili endişelerin giderilmesine yardımcı olabilmek için Biden’ın planlanan uzun vadeli ekonomik yeniden yapılanma programının ödenmesine yardımcı olmak için gelir önlemlerine ihtiyaç duyulacağını söylemişti.

Sermaye kazancı vergisindeki bir artışın dikkate alınmaya değer olabileceğini belirterek. vergi ile ilgili bir durumun sıradan yatırımcılar üzerinde ne gibi bir etkisi olacağının yakından incelenmesi gerektiğini söyleyen Yellen, Bitcoin konusunda da uyarıda bulundu ve "Bitcoin oldukça spekülatif, insanlar dikkatli olmalı, genellikle yasadışı finans için kullanılan Bitcoin verimsizdir" ifadelerini kullandı