Advertisement
HABERLER ABONE OL

1,9 trilyon dolarlık koronavirüs önlem paketi ile iş başı yapacak Biden’ın ekonomi gündemine ilişkin ipuçları Hazine Bakanlığı görevini yürütecek Janet Yellen’ın Senato onay oturumunda ortaya çıkacak.

Bloomberg'e konuşan kaynaklara göre Yellen, Senato’ya Biden’ın önlem paketini geçirmelerini önerecek. Düşük borçlanma maliyetlerinin bu tip paketleri geçirmek için fırsat olduğunu düşünen Yellen, özellikle Senato Cumhuriyetçilerinin muhalefetiyle karşılaşması mümkün olan bir paketi pazarlayacak.

Biden’ın paketinde asgari ücretin yükseltilmesi, aile ve sağlık izinlerinin genişletilmesi gibi Cumhuriyetçileri ürkütecek sosyal önlemler bulunuyor. Yellen’ın konuşmasında ayrıca ABD’nin, pandeminin çok öncesinde gelir eşitsizliğinden muzdarip olduğunu da vurgulaması bekleniyor.

WSJ: Yellen rekabet avantajı için doları zayıflatmayacağını söyleyecek

Yellen'ın bakanlığının onaylanacağı sunumda dolar üzerine yaklaşımını açıklayacağı da ABD basınına yansımıştı.

Janet Yellen, Wall Street Journal gazetesinin haberine göre, doların değerinin piyasalarca belirleneceğini ve ABD’nin rekabet avantajı için doları zayıflatmayacağını söyleyecek.

Yellen’ın sunumu hakkında bilgi sahibi olan kaynaklara atıfta bulunan WSJ, senatörler tarafından kur politikasının sorulması durumunda Yellen’ın “ABD dolarının ve diğer para birimlerinin değerinin piyasalarda belirlenmesi gerekir. Piyasalar ekonomik performansa ve küresel ekonomiye göre para birimlerinde gerekli ayarlamaları yapacaktır” açıklamasını yapacağını yazdı.

Yellen’ın ayrıca rekabet avantajı sağlamak için ABD’nin daha zayıf bir para birimi hedeflemeyeceğini ve diğer ülkelerin de bu tip girişimlerine karşı durulacağını vurgulaması bekleniyor.