Advertisement

Son kısıtlamaların ardından lokantacılık sektöründe gel-al modeline geçiş yemek sipariş sitelerinin komisyon oranlarıyla ilgili tartışmayı yeniden gündeme getirirken Yemeksepeti CEO'su Nevzat Aydın bazı komisyonları kaldırdıklarını açıkladı.

Twitter hesabından yaptığı açıklamada Aydın şunları belirtti.

"Restoranlarımız, özellikle tek şubeli mahalle restoranlarımız zor zamanlar yaşıyor. Onlara bu zor dönemde destek olmak için 20 Milyon TL’lik bir paket açıklıyoruz.

Yemeksepeti Cüzdan ile yapılan ödemelerde hiçbir komisyon alınmayacaktır. Restoranları desteklemek isteyen kullanıcılar lütfen siparişlerini bu şekilde ödesinler.

Yeni başlattığımız Gel-Al siparişlerinde - siparişi verip restorandan teslim aldığınız modelde hiçbir komisyon alınmayacaktır.

Bu belirsiz sürecin sonuna kadar listeleme ücreti alınmayacaktır. Restoranlara yapılacak ödeme periyotları onlara hiçbir ekstra maliyet olmadan yarıya yani 15 güne indirilmiştir."

Komisyon şikayetleri artmıştı

Koronavirüs önlemleri kapsamında lokantalara gel-al modeli düzenlemesi gelirken, sektörün yemek sipariş sitelerinin komisyon oranlarıyla ilgili şikayetleri artmıştı.

Son olarak İstanbul Ticaret Odası Başkanı Şekib Avdagiç, "Hem yemek çeki şirketlerinin hem online yemek sipariş sitelerinin, işletmelerden talep ettikleri komisyon oranları dayanma sınırlarını oldukça aştı" ifadelerini kullanmıştı.