Advertisement
DÖVİZ ABONE OL

Yen, Çin'in yeni virüse karşı ülke çapında tarama yaptığını açıklamasının ardından önemli piyasa paralarının tamamı karşısında geriledi.

Japon Yeni hisse senetlerinin yön değiştirmesiyle birlikte geçen 24 saatteki kazançlarının yaklaşık yarısını geri verdi. Avustralya Doları altı haftanın düşüğüne gerilemesinin ardından kayıplarını azalttı.

Çinli yetkililer, koronavirüsün oluşturduğu risklere karşı hızlı ve kararlı bir şekilde hareket ettiklerine dair yerel ve uluslararası kamuoyuna güvence verdi.

Gözlemciler Çin'in hareket ederken şeffaf davranmasının 2003'teki SARS salgınına kıyasla net bir farklılık olduğunu belirtiyor.

Sydney'de National Australia Bank Ltd. kıdemli Döviz stratejisti Rodrigo Catril, “Pekin'deki yetkililer Çarşamba günü yaptıkları açıklamayla piyasaları rahatlattı. Bizim şüphemiz yine de temkinli duruşun muhtemelen kısa vadedeki tema olacağı şeklinde.” dedi.

Dolar/yen paritesi 109.83 ile gün içi düşüğünden açılması sonrasında TSİ 08:55'te yüzde 0.16 artıda 110.04 seviyesinden işlem gördü.

Catril, paritenin 110 seviyesinin yeniden üzerine çıkmasının risk algısı için iyi haber olduğunu, ancak 21 Mayıs zirvesi olan 110.67'nin üzerine çıkmasının yükseliş beklentisinin ön şartı olduğunu söyledi.