Advertisement
DÖVİZ ABONE OL

Japon Yeni, ABD ile Çin arasındaki ticaret gerginliğinin Çarşamba günü imzalanması planlanan kısmi anlaşmadan sonra da süreceği endişesiyle dolar karşısında sekiz ayın düşüğünden yükseldi.

Yen, Ticaret Bakanlığı'nın Çinli Huawei Technologies Co.'ya ihracatın engellenmesine imkan veren karar kanun taslağı hazırladığı yönündeki Reuters haberinin ardından yükseldi.

Avustralya Doları ve Yeni Zelanda Doları, milyarlarca dolarlık Çin ürününe uygulanan tarifelerin ABD seçimlerine kadar uygulamada kalacağı şeklindeki ayrı bir haberin ardından geriledi.

Tokyo'da Societe Generale SA Döviz ve para piyasası satış birimi yöneticisi Kyosuke Suzuki, “Birinci aşama ticaret anlaşmasının imzalanmasına ilişkin iyimserlik fazla aceleci oldu ve piyasada biraz düzeltme gördü. Yine de yende herhangi bir sıçrama risk iştahının olduğu mevcut ortamda sınırlı olacaktır.” dedi.

Dolat/yen paritesi Salı günkü işlemlerde 110.21 ile Mayıs 2019'dan beri en yüksek seviyeye tırmanmasının ardından TSİ 08:35'te yüzde 0.06 ekside 109.93'ten işlem gördü. Parite Çarşamba günü 109.82'ye kadar geriledi.

Bloomberg Dolar Spot Endeksi fazla değişmezken ABD 10 yılıklarının faizi yüzde 1.81 civarında tutundu.