Advertisement
COVİD ABONE OL

BioNTech SE Kurucu Ortağı ve CEO’su Uğur Şahin, Kovid-19’un gelecekteki mutasyonlarına koruma sağlanması için 2022 ortalarına doğru muhtemelen yeni bir aşı formülünün bulunması gerekeceğini söyledi.

Financial Times’a açıklamalarda bulunan Şahin, şu aşamada uygulanan aşıların, delta gibi varyantlara karşı etkili olduğunu belirtti, ancak üçüncü doz aşıların ve aşıların yarattığı bağışıklığın etkisiz kalabileceği yeni varyantlar ortaya çıkabileceğini öngördü.

“Bu yıl farklı bir aşı tamamen gereksiz ancak gelecek yıl ortalarında durum farklı olabilir” diyen Şahin, “Bu devam eden bir evrim ve bu evrim yeni başladı” dedi.

ABD'de Merck ilacı heyecan yarattı

ABD Başkanı Joe Biden’ın Sağlık Başdanışmanı ve ABD Ulusal Alerji ve Bulaşıcı Hastalıklar Enstitüsü Direktörü Dr. Anthony Fauci ise Merck & Co.’nun antiviral ilacının Kovid-19’a bağlı hastaneye kaldırılmalar ile ölümleri yüzde 50 oranında azalttığı açıklamasının çok önemli olduğunu ve bu ilacın kullanımına başlanmasını ve etkisinin görülmesini sabırsızlıkla beklediklerini söyledi.

CNN’e konuşan Fauci, ABD’nin Kovid-19 vakalarında son dönemde yaşanan tırmanıştan kurtulmaya başladığını ancak vakalardaki düşüş trendinin korunabilmesi için daha fazla kişinin aşılanması gerektiğini belirtti.

Ülkede tam aşılanmış kişilerin oranının yüzde 55’e ulaştığına işaret eden Fauci, uygun durumda olup aşı olmayan 70 milyon kişinin risk oluşturduğunu vurguladı.