Advertisement
HABERLER ABONE OL

Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından hazırlıkları devam eden Kredi Garanti Fonu paketinin önümüzdeki günlerde kamuoyuna duyurulması bekleniyor.

Bloomberg HT'nin edindiği bilgilere göre, yeni paketin başlangıç aşamasında 150 milyar TL civarında bir kefalet büyüklüğü ile açıklanması bekleniyor.

Ayrıca Bakanlık, EYT kapsamında işverenlerin kıdem tazminatı yükünü hafifletmeye yönelik de kefalet paketi uygulamaya hazırlanıyor.

İş dünyasının finansman ihtiyacının karşılanması amacıyla Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından çalışmaları yürütülen Hazine destekli KGF kefalet sisteminin önümüzdeki günlerde açıklanması bekleniyor.

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati’nin daha önce dikkat çektiği üzere tüm Hazine destekli kefaletlerin bundan sonra faturaya dayalı olarak yalnızca reel ekonomiyi finanse etmesine ilişkin dönüşüm sürecinin de tamamlandığı belirtilirken kullanılacak tam entegre bilgi sistemi ile kredilerin amacı dışında kullanılmasının önemli ölçüde önüne geçilmesi bekleniyor.

Söz konusu paketler ile işletme harcamalarından, yatırım ve ihracata, savunma sanayiinden yeşil dönüşüme, imalat sanayiinden enerji verimliliğine, girişimcilikten inşaat sektörüne, firmaların teknolojik dönüşümünden teknoloji üretimine kadar birçok alanda selektif kredi ve kefalet imkanı sunulması bekleniyor.

EYT’de Kredi Garanti Fonu devreye giriyor

Edinilen diğer bilgiye göre, EYT kapsamında işverenlerin kıdem tazminatı yükünü hafifletmeye yönelik de kefalet paketi açıklanması planlanıyor.

Bakan Nebati tarafından açıklanacak paketlerde ödemesiz dönem imkanının yanı sıra, en az yüzde 75 kefalet oranı olması bekleniyor.

Kamu bankalarının yanı sıra özel bankaların da kefalet paketlerine dahil olacağı ve böylelikle işletmelere paketler kapsamında uygun finansman imkanları oluşturacağı ifade ediliyor.