Advertisement
HABERLER ABONE OL

Ekonominin 3 yıllık yol haritası niteliğindeki Orta Vadeli Program'da teknolojik ürün üretimine ilişkin politika ve tedbirler de yer aldı.

Resmi Gazete'de yayımlanan programa göre yüksek teknolojili ürünlerin üretileceği, büyük ölçekli yerli ve yabancı yatırımcıların yer alacağı, yeni nesil endüstri ve teknoloji bölgeleri kurulacak.

Programda teknoloji ile ilgili olarak Teknoloji Odaklı Sanayi Hamlesi Programı'nın uygulanmasına devam edileceği de açıklandı.

Çığır açıcı teknolojilere yönelik yeni Ar-Ge projelerinin başlatılacağı, kuantum, yapay zeka, biyo teknoloji, genetik ve yeni nesil nükleer enerji gibi alanlarda öncül araştırmaların destekleneceği belirtildi.

Teknoloji geliştirme bölgelerinin niteliğinin artırılması ve teknolojik standartların belirlendiği yurtdışı komitelerde özel sektörün daha fazla temsil edilmesi teşvik edilecek.

Lojistik koridorları iyileştirilecek

Programda yüksek katma değerli üretimin canlandırılması ve ihracatı destekleme amacıyla yeni pazarlara erişimi kolaylaştıracak ana ulaştırma ve lojistik koridorlarının da geliştirilmesi ve iyileştirilmesi hedefi kondu.

Düşük teknolojili ürünlerin yoğun olduğu sektörlerde kalite, tasarım ve markalaşmayı sağlayacak politikaların izlenerek ihracatın katma değerinin artması da hedeflendi.