Advertisement
SEKTÖR HABERLERİ ABONE OL

Auto Ajans Kurucu Ortağı ve Otomotiv Yazarı Mete Tansu Bloomberg HT'ye Türkiye'nin elektrikli yerli otomobille geleceği yakaladığını söyledi, dünyanın otomotiv devlerinin de elektrikli otomobil yatırımlarına döndüğünü belirtti. Ancak Türkiye'nin elektrikli otomobile henüz hazır olmadığını kaydeden Tansu "bunun en önemli nedeni altyapı ve yetersiz şarj istasyonu. Şu an 42 ilde 700 tane şarj istasyonu var, hedef 2023'te bunu 7 bin 500'e çıkarmak. Yerli otomobille birlikte şarj istasyonu sayısının artmasını bekliyorum." diye konuştu.

Dünyada geçen yıl 2.1 milyon elektrikli otomobil satılırken bu yıl Türkiye'de sadece 176 adet elektrikli otomobil satıldığını, yani Türk halkının bu teknolojiye biraz uzak olduğunu belirterek "Türkiye'nin buna alışmasında yerli otomobilin önemli bir payı olacak" diye konuştu.

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay ise Bloomberg HT'ye yerli otomobil üretim tesis için Bursa'nın seçilmesinin tesadüf olmadığını belirterek "Bursa başta otomobil sektörü olmak üzere ekonomide taşıyıcı rolü olan tüm sektörlerin de üretim merkezi. Bu anlamda özellikle yan sanayi altyapısına bakınca bu yeni yatırımın Bursa'da sektörle buluşması projenin başarısını da kesinleştiriyor. Bu adım Türkiye'nin yeni ekonomik büyüme modelinin hikayesinin Bursa'dan başlayacağını gösteriyor" şeklinde yorum yaptı.