Advertisement
HABERLER ABONE OL

İspanya'nın ilk kez çıkacağı yeşil tahvil arzından 5 milyar euro (5.9 milyar dolar) elde etmeye hazırlandığı belirtildi.

Bloomberg'e konuşan kaynaklara göre, İspanya’nın yeni gelişmekte olan borçlanma piyasasındaki bu arzı yakında gerçekleştirmesi bekleniyor. Kaynaklar, yeşil tahvilin vadesinin, Ekonomi Bakanı Nadia Calvino’nun Temmuz ayında düzenlediği basın toplantısında söylediği gibi 20 yıl olacağını kaydettiler.

Konu hakkında bilgiye sahip diğer kaynakların yaz başında Bloomberg News’a yaptığı açıklamaya göre, bu satış İspanya’nın ulusal bütçesinin geçmesindeki gecikmelerden kaynaklanan engellerle karşılaştı. Bu aksaklık, tahvil satışı prosedürünün, o dönem hükümetin yıllık bütçesinde detaylandırılmamış iklim değişikliği ile mücadele ile ilgili belli inisiyatifleri karşılaması gerekliliğinden ortaya çıktı.

İspanya, Bloomberg’in derlediği verilere göre, bu yıl aralarında İtalya ve Fransa’nın da olduğu yeşil tahvil satışı yapan ülkeler arasına katıldı. Avrupa’da ESG tahvil satışları 286 milyar euro ile rekor seviyeye ulaştı.