Advertisement
DÖVİZ ABONE OL

Yuan, Çin ile ABD arasındaki fikir ayrılığının Washington'ın Çinli teknoloji şirketlerini hedef alması sonrasında tırmanmasıyla dolar karşısında düştü ve Çin tahvilleri dört günden bu yana ilk kez yükseldi.

Çin Merkez Bankası günlük yuan fiksingini art arda dördüncü günde de analist ve traderların beklediğinden daha güçlü seviyelerde belirledi. Onshore yuanın hareketini her iki yönde de yüzde 2 ile sınırlayan referans oranının yüksek belirlenmesi, yuanın Döviz sepeti karşısında ikinci günde de tırmanmasında yardımcı oldu.

Buna karşın Çin Yuanı dolar karşısında düştü. Bloomberg Dolar Spot Endeksi'nin Aralık ayından beri en yüksek seviyesinde olması yuanın dolar karşısındaki kaybında etkili oldu.

Singapur'da Oversea – Chinese Banking Corp. ekonomisti Tommy Xie, “Piyasalar, gerginliğin azaldığına dair bir sinyal olmamasından dolayı ticaret savaşı gelişmelerinden hala endişe duyuyor. G – 20 toplantısı öncesinde yeni bir ticaret görüşmelerinin yeniden gündeme gelmesi düşük bir ihtimal, dolar da küresel olarak güçlü seyrediyor.” dedi.

Onshore yuan Şanghay saatiyle 11:01'de yüzde 0.10 zayıflayarak dolar karşısında 6.9149 oldu. Bloomberg CFETS RMB Endeksi yüzde 0.06 artıda 93.7 oldu. Yuan endeksi ikinci günde de yükseldi. Offshore yuan yüzde 0.06 ekside 6.9386 seviyesine geriledi. Çin'de 10 yıl vadeli hazine tahvillerin faizi 1 baz puan azalarak yüzde 3.31 oldu.