Advertisement
FİNANSAL TEKNOLOJİ ABONE OL

Paladyum Elektronik Para ve Ödeme Hizmetleri (PeP) Genel Müdürü Artun Kumrulu, insanların korkmadan kartlarını kullanabilmeleri için tek kullanımlık kart çıkardıklarını kaydetti. Kumrulu, Visa ile sahtekarlık yönetimi tarafında önemli çalışmalar yaptıklarını söyledi. Blooomberg HT televizyonunda Finansal Teknoloji programına konuk olan Kumrulu, Visa'nın sahtekarlıkları önlemek için önemli ürünler geliştirdiğini vurgulayarak, "Biz de onların bir parçası olarak bu hizmetleri alıyoruz. Kendi tarafımızda da ciddi altyapı yatırımları yapıyoruz" dedi. Özellikle sanal taraftaki harcamalarda kart numarasının her işlem başında değişen kart çıkardıklarını ifade eden Kumrulu, bu sayede arka planda aldıkları güvenliğe ilave olarak müşterilerin de kendini, daha rahat ve güvende hissedebileceği bir sanal kart ürünü çıkardıklarını kaydetti.Kumrulu, böylelikle müşterilerin dilediği zaman numarası değişmeyen kartı, diledikleri zaman da numarası değişen kartı kullanabileceklerini sözlerine ekledi.


Visa ile olan işbirliğinizin çok önemli bir birliktelik olduğunun altını çizen Kumrulu, bu işbirliği ile globale açılmada önemli avantaj sağlayacaklarını söyledi. Kumrulu, "Biz aslında ürünümüz ilk çıkardığımız günden itibaren vizyonumuz her zaman global bir vizyondu. Biz her zaman hem yurtiçinde hem de yurtdışında hizmet verebilecek şekilde kendimizi pozisyonladık. Visa ile olan işbirliği de bize bunun önemli bir yolunu açtı. Kartlarımız yurtdışında Visa'nın kabul olduğu tüm ATM ve POS'larda ve e-ticarette geçmesiniz sağlıyor. Hem de birlikte sağladığımız çoklu Döviz cinsi yapıyı da sunmuş olduk" diye konuştuk. Bunu globalleşmeye yönelik atılan bir adım olarak gördüklerinin altını çizen Kumrulu, başlangıçta Avrupa olmak üzere önümüzdeki dönemde genişlettikleri bir yapı kurduklarını söyledi. Zaten para transferinde hizmetlerini başlattıklarını kaydeden Kumrulu, örneğin, İngiltere'den beş dakika içerisinde gece gündüz, haftasonu dahil para gönderip alınabilen bir yapıyı hizmete geçirdiklerini belirtti.

'17 FARKLI PARA BİRİMİNDE KUR AVANTAJI SUNAN KARTLI SİSTEM GELİŞTİRDİK'

PeP'in uluslararası arenada hizmet veren bir dijital cüzdan şirketi haline geldiğini belirten Kumrulu, "Müşteriler TL ve döviz hesabı açabiliyorlar, EFT, havale yapabiliyorlar, uluslararası para transferlerini hem göndermek hem de almak şeklinde yapabiliyorlar. Visa ile olan işbirliği sayesinde çoklu döviz cinsini destekleyen bir ön ödemeli kart çıkardık. Bu sayede de 17 farklı para biriminde müşterilerimize en uygun kur avantajını sağlayabilecek şekilde kartlı ödeme sistemi sunuyoruz.Bu sistemle, farklı para birimlerinde alışveriş yapıldığında kur çevrimlerinden ve aracılar kaynaklı alınan yüksek komisyonun önüne geçmiş oluyoruz. Visa ile yaptığımız işbirliği sayesinde kendimiz aracıları ortadan kaldırıp direkt olarak en uygun en avantajlı kurları müşteriye sunacak bir platform geliştirdik" diye konuştu.