Advertisement
HABERLER ABONE OL

Zincir Mağazalar Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Serhan Tınastepe gıdada alınan KDV indirimi gibi gıda dışı ürünlerde de önlem alınmasını beklediklerini söyledi.

Bloomberg HT’de yayınlanan İş Dünyası programına konuk olan Tınastepe, iç talepte ciddi bir daralma olduğunu ve talebin canlanması için ek önlemlerin gelmesi gerektiğini söyledi.

“ÖTV oranında da indirim bekliyoruz”

Tınastepe’nin konuşmasında öne çıkanlar şöyle:

Tüketicilerde temel ihtiyaçlarını karşılama eğilimi görülüyor. İç talepte ciddi daralma var. Haftasonu alınan karar ile KDV oranlarındaki 7 puanlık indirimin, temel ürünlerin fiyatlarına olumlu yansıyacağını görmeyi bekliyoruz. İnsanlar öncelikle kiralar, faturalarını ödemekle ve gıda ihtiyaçlarını ödemeye yönlendikleri için gıda dışındaki ihtiyaçlarını ertelediklerini görüyoruz. Dolayısıyla çok net iç talepte daralmadan bahsedebiliriz. İç talebin canlandırılması için kamudan beklentilerimiz var. Gıdada alınan önleme benzer gıda dışı kategorilerde özellikle ÖTV oranlarında indirim bekliyoruz. Bu oranların düşürülmesi iç talebi canlandıracağından dolayı vergi gelirlerindeki artışı da beraberinde gelecek.