Advertisement
PİYASALAR ABONE OL

Vestel, Fırsatları Artırma ve Teknolojiyi İyileştirme Hareketi (FATİH) Projesi'nin 23 Kasım 2011 tarihinde yapılan ilk faz ihalesi kapsamında, ''etkileşimli tahta'' alanında, 84 bin 921 adet için 339,6 milyon lira ile en düşük teklifi verdi. Konuyla ilgili olarak Bloomberg HT'ye konuşan İcra Kurulu Başkanı Ömer Yüngül, "Şu an için ihale aşaması daha bitmedi. Çünkü teklifler bitmedi. Şimdi bunun onayı ve imza kısmı var. Bu da bir süreç. Şu aşamada net birşey söylemek mümkün değil" dedi.  

Son 3-4 senedir eğitim, sağlık ve özel bir takım ekranlarda büyük çalışmaları olduğunu bildiren Yüngül, "Bunu ilk kez yapmıyoruz. FATİH projesinin akıllı tahta kısmı da bu işin bir parçası. Biz de bu konudaki teklifleri verdik, bu değerlendirme aşamasında. Türkiye'de ilk defa masaüstü bilgisayarları üreten firmayız. dolayısıyla bizim aşinalığımız ve ciddi envanterimiz var. Şimdi buna da hazırlanıyoruz" dedi.

"ARALIK VE OCAK'TA EN YÜKSEK ÜRETİME GEÇECEĞİZ"

Avrupa'da yaşanan krizin 2012 beklentilerini negatif yönde değiştirmediğini ifade eden Yüngül, "2012 beklentilerimizde tam tersine artıya doğru revizelerimiz var. En az yüzde 10-15 büyümeyi planlıyoruz. Avrupa ufalsa da, resesyon da olsa belli işler olacaktır. İkinci olarak bankalar daha az kredi veriyor. Dolayısıyla tüketiciler ve mal ithal edenler daha ufak döngülerle dönmek zorunda kalıyor, ben bunun Türkiye için avantaj olacağını düşünüyorum" dedi.  

Aralık ve Ocak'ta tüm zamanların en yüksek üretim planına sahip olduklarını belirten Başkan, "Avrupa'da her ne kadar resesyon olsa da Türkiye'nin şansı daha fazla olacak diye düşünüyorum" ifadelerini kullandı.