Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Yatırımcının petrolün eylül ayından beri en büyük haftalık düşüşü yaşıyor olmasının abartıldığı spekülasyonu ile petrol, altı haftanın düşüğünden yükseliyor.

Fed'in fabrika, madenler ve kamu kuruluşlarının üretimlerinin geçtiğimiz ay nisan ayından beri ilk kez gerilediğini dün açıklamasının ardından yüzde 1.1 değer kaybeden petrol vadelileri yüzde 0.5 artış gösterdi. Ayrıca işszilik başvuruları son üç yılın en düşük seviyesinde gerçekleşirken New York ve Philadelpia bölgesindeki imalat verileri de beklentilerin üstünde geldi. Petrol teknik destek seviyesine değedikten sonra dün sıçradı.

"Petrolün yıl bitmeden önce çok büyük haberlerle bir sıçraması olamazsa bu seviyelerde taban oluşturmasını bekliyorum. Sanırım şu an düşük seviye yakınlarındayız." yorumunda bulunan CMC Markets piyasa baş stratejisti Michael McCarthy, "Zirve 98 dolar olacak." tahmininde bulundu.

NYMEX elektronik işlemlerdeki ocak teslimli petrolün varili 43 sent artışla 94.30 dolar olurken Sidney'de ise yerel saatle 15.01'de 94.18 dolardan işlem gördü. Petrolün kontratı dün 2 kasım tarihinden beri en düşük kapanış seviyesi olan 93.87 dolara geriledi. Fiyatlar 9 aralık tarihinden beri yüzde 5.3 değer kaybetti. Batı Teksas vadelileri 2010 yılında yüzde 15 artış gösterdikten sonra bu yıl  yüzde 3.1 yüksedi.