Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Avrupa hisse senetleri, traderların opsiyon ve vadeli kontratların vade bitimlerine hazırlanmaları ile birlikte, beklenenden iyi çıkan ABD ekonomik verilerinin de desteği ile yükselişine yeniden başladı. Bu hareketle birlikte, gösterge endeks Stoxx Europe 600 haftalık kaybını azalttı. ABD endeks vadeli kontratları ve Asya hisse senetleri de değer kazandı.

Emtia ve inşaat şirketlerin hisse senetleri yükselirken, teknoloji hisseleri değer kaybetti.

Stoxx 600 Endeksi yüzde 0.4 yükselerek, Londra saati ile 08:44'te 235.6 puana çıktı. Endeks dün, ABD ve Avrupa'dan gelen verilerin beklenenden iyi çıkması ile birlikte yüzde 1 yükselmişti. Ancak endeks halen haftalık bazda yüzde 2.1 aşağıda. Mart vadeli Standard & Poor's 500 (S&P 500) endeks kontratı yüzde 0.5 yükselirken, MSCI Asya Pasifik Endeksi yüzde 0.8'lik bir çıkış gerçekleştirdi.

Hisse senetleri, ABD ekonomisinin toparlanmaya devam edeceği yolundaki iyimserliğin, Avrupa borç sorununa ağır basmasından destek buluyor.

IG Markets'ten kurumsal trader Peter Stanhope, "Hisse senedi piyasaları, traderların dünyanın en büyük ekonomisinden gelen olumlu verilerin desteği ile yukarı yönde hareket ediyor" dedi ve "Bu durumun haftasonu tatiline girerken devam edip etmeyeceği belli değil, ancak traderlar şimdi, süregelen Euro Bölgesi krizi ile yılsonu yaklaşırken yatırıma yöneltilmeyen para miktarının artması arasında denge kurma zorluğu ile karşı karşıya" değerlendirmesinde bulundu.