Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Çin'in Avrupa borç krizinin çözümü konusunda destek olacağı haberi ve dolardaki değer kaybı altın fiyatlarını yukarı yönlü destekliyor.

Çin Merkez Bankası Başkanı Zhou Xiaochuan'ın Avrupa'ya yardım edeceğini açıklamasıyla 24 ham maddeden oluşan S&P GSCI Endeksi değer kazanırken dolar ise altı ana para birimi karşsıında yüzde 0.6 kadar değer yitirdi.

Öte yandan milyarder John Paulson'un altın ağırlıklı en büyük Döviz fonu SPDR Gold Trust'taki hisselerini azalttığı bildirildi.

Almanya'daki Quantitative Commodity Research'ın sahibi olan Peter Fertig, "Çin'den gelen haberler riskli varlıkları ve emtiaları destekliyor, dolayısıyla altın da güçleniyor. Dolardaki düşüş de bunda etkili" dedi.

Nisan teslim metal Comex'te yüzde 0.7 artarak 1,729.70 dolardan işlem gördü. Külçe altının ons fiyatı Londra'da ise yüzde 0.5 artarak 1,728.02 dolar oldu.

Pekin'de konuşan Çin Merkez Bankası Bşakanı Zhou, Çin ve diğer gelişmekte olan ülkelerin Avrupa'daki krizin çözümü konusunda oldukça olumlu bir tutum içerisinde olduklarını ifade etti.