Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, kürtajla ilgili yasal düzenlemenin mutlaka çıkarılacağını belirterek, ''Meclis 1 Temmuz'da kapanırsa yasal düzenleme Ekim'e kalacak. Ama yasal düzenleme dışında yönetmelikler ve uygulamalarla yapılacak çok iş var'' dedi.

Meclis'te bir grup gazetecinin sorusunu yanıtlayan Akdağ, kürtajla ilgili raporun tamamlandığını hatırlatarak, gündemin yoğunluğu nedeniyle dün yapılan Bakanlar Kurulu'na sunamadığını, bir sonraki toplantıya kaldığını söyledi.

Akdağ, düzenlemenin Meclis tatile girmeden çıkıp çıkmayacağı sorusuna, ''Eğer Meclis 1 Temmuz'da kapanacaksa yasal düzenleme Ekim'e kalmış olacak. Ama yasal düzenlemeler dışında bu programda yapılacak çok iş var, yönetmelikler ya da uygulamalarla...' karşılığını verdi.

Akdağ, ''Bakanlar Kurulu onay verirse yasal düzenleme yapılmayabilir mi?'' sorusuna, ''Yasal düzenlemeyi kesinlikle yapacağız. Çünkü mevcut kanunun adı bile yanlış. Bugünün kavramlarının çok gerisinde kalmış, 'Nüfus Planlaması Kanunu' diye çağdışı kalmış bir kavram. Nüfus planlaması diye bir kavram kalmadı dünyada. Üreme sağlığı kavramı var. Kanunun adı içeriğine de yansıyor. Daha çağdaş bir hale getireceğiz'' karşılığını verdi.