Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Uluslararası piyasalarda dikkatler, Fed'in geçen ayki teşvik programını uzatan kararı konusundaki detayları içeren raporuna çevrilmiş durumda. ABD endeks vadeli kontratları ve dolar düşerken, Avrupa hisse senetleri kayıplarını geri aldı ve petrol emtiadaki yükselişe öncülük etti.

Eylül vadeli Standard & Poor’s 500 (S&P 500) endeks kontratı New York saati ile 06:50'de yüzde 0.4 yukarıda seyrediyordu. Bu hareket, New York seansı açıldığında, S&P 500 Endeksi'nin dört gün süren düşüşünü tersine çevirebileceğini işaret ediyor. Stoxx Europe 600 Endeksi ise, seans içinde yüzde 0.6 kadar düştükten sonra kayıplarını geri alarak yüzde 0.1 yükseldi. Dolar Endeksi yüzde 0.3 geriledi. İspanyol tahvilleri yükselişini ikinci güne taşıdı. 24 emtiayı içeren S&P GSCI Endeksi, petrolün

Fed, portföyündeki tahvillerin vadesini uzatma kararı aldığı ve ilave adım atmaya hazır olduğunu kaydettiği Haziran ayı toplantısının tutanaklarını bugün açıklayacak. İspanya Başbakanı Mariano Rajoy, bugün parlamenterlere yaptığı konuşmada, hükümetin bütçeyi desteklemek için 65 milyar euroluk (79.9 milyar dolar) ek tedbirler açıkladı. Almanya'da Anayasa mahkemesi, Euro Bölgesi kurtarma fonu ve mali anlaşma için kararının aylardan ziyade haftalar alacağını belirtti.

Londra'da Royal Bank of Scotland Group Plc Döviz stratejisti Ankita Dudani, "Fed'in en erken Ağustos ayı toplantısında gevşemeye gideceğine yönelik işaretler olabilir" dedi ve Bu dolar için olumsuz bir durum. Zira tedavülde daha fazla dolar anlamına geliyor" değerlendirmesinde bulundu.