Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

İtalya Merkez Bankası Başkanı Ignazio Visco, La Republica gazetesine verdiği mülakatta, Avrupa Merkez Bankası'nın (AMB) 2 Ağustos'taki toplantısından çıkan sonucun "ortak para birimi ve faiz farkları için ileri yönde atılmış önemli bir adım" olduğunu söyledi.

Visco, "AMB'nin, euro için riskler varsa, para birliğine yönelik engelleri ortadan kaldırmak için 'müdahale edebileceği ve etmesi gerektiği' yolundaki kararı 'bir dönüm noktası'" dedi.

Visco, toplantıda politika yapıcıları arasında "bölünme" olmadığını, ancak "tartışma" olduğunu kaydetti ve Almanya merkez bankası Bundesbank'ın Başkanı Jens Weidmann'ın ikincil piyasada ülke tahvilleri alımına ilişkin "iyi bilinen şüphelerini" dile getirdiğini söyledi.

AMB'nin toplantıda neden faiz indirimi kararı almadığına ilişkin soruya karşılık Visco, "Ekonomi yavaşlamaya devam ederse, önümüzdeki birkaç ayda, daha genişlemeci para politikası bekleyebiliriz" yanıtını verdi.

İtalya Merkez Bankası Başkanı, gazeteye yaptığı değerlendirmede, "Şu an için, İtalya geçici Avrupa kurtarma fonunu kullanmaya ihtiyaç duymuyor" dedi. Visco, "Monti iyi yolda, ancak şimdi reformları hızlandırmak durumunda" diyerek, ekonomide acil durum henüz geçmediğini ve 2013'ün dünya ekonomisi için "resesyon yılı" olacağını sözlerine ekledi.