Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Çin'in emlak vergisi deneme programını genişletebileceği haberi ve Avustralya'da iş dünyası güveninin bozulmasının ardından Asya Borsaları, banka hisseleri öncülüğünde 2 ayın en düşük düzeyine geriledi.

Westpac Banking Corp. yüzde 2.2 değer kaybetti.  Avustralya'nın en büyük sigorta şirketi QBE Insurance Group Ltd., analistlerin kâr tahminini aşağı çekmesi sonrasında yüzde 7.5 düştü. Shimao Property Holdings Ltd. yüzde 2.3 kayıpla, Çinli imar şirketleri arasındaki düşüşe öncülük etti. Petrochina Co., petrol fiyatlarındaki düşüş üzerine yüzde 1.2 değer kaybetti.

MSCI Asya Pasifik Endeksi yüzde 0.6 kayıpla 120.12 puana geriledi. Çin ekonomisinin dibe vurduğu sinyallerine rağmen Honda Motor Co.'dan QBE'ye kadar birçok şirketin kâr tahminlerini aşağı çekmesi üzerine endeks bu çeyrekte yüzde 2 düştü.

Piyasaların çok düşük büyümeyi fiyatladığını, ancak karamsarlığın hâlen devam ettiğini belirten AMP Capital Investors Ltd.'ın dinamik varlık dağıtımı müdürü Nader Naeimi, yatırımcıların ikna olmadığının ve şüphelerin yoğunluğunun düşük işlem hacimlerinden anlaşıldığını söyledi.

MSCI Asya Pasifik Endeksi 4 Haziran'da kaydettiği bu yılın en düşüğünden küresel parasal genişleme hamleleri ve Çin'in yavaşlamasının sonlanmış olabileceğine işaret eden verilerin etkisiyle yüzde 11 yükseldi.