Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

WL Ross and Co.'nun başkanı ve CEO'su Wilbur Ross, borç krizdeki Yunanistan ve İspanya'nın aksine Fransa'nın, kıtanın tamamının sağlığını en çok tehdit eden "Avrupa'nın hasta adamı" olabileceğini söyledi.

Newsmax televizyonuna konuşan Ross, "Günün sonunda Avrupa'nın gerçek hasta adamının, Yunanistan, Portekiz, İspanya ya da İtalya değil, Fransa'nın olduğu ortaya çıkabilir" dedi.

Ross, bu görüşüne neden olarak ise ilk olarak Fransa'nın küresel çaptaki "aşırı rekabetsizliği"ni ve Hollande'ınn politikalarının ekonomik büyüme anlamında oldukça kötü olmasını gösterdi.

Fransa'nın haftalık 35 çalışma saatine sahip olmasının bugünün dünyası için "çılgınca" olduğunu söyleyen Ross, Sarkozy'nin insanları daha çok çalışmaya teşvik etmek için fazla çalışma saatlerinden vergi alınmayacağını söylediğini, ancak Hollande'ın bunu kaldırdığını hatırlattı.

Ross, bunun orta sınıf vergisi olduğunu savunarak, "En köütüs de, bu daha çok çalışarak biraz ilerleme çalışan insanlar üzerindeki vergi. Fransa'yı başarıya ulaştırmanın yolu bu değil" dedi.