Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

Warren Buffett'in sahibi olduğu Berkshire Hathaway Inc. ve 3G Capital, HJ Heinz Co.'yı 23 milyar dolara satın alma konusunda anlaşmaya vardı.

Business Wire tarafından yayımlanan bir belgeye göre satın alımcılar hisse başına 72.50 dolar ödeyecekken, HJ Heinz Co. hisselerinin dünkü kapanış fiyatı 60.48 dolar olarak gerçekleşmişti. Anlaşmanın finansmanı Berkshire ve 3G'ye bağlı şirketler tarafından sağlanacakken, şu anki borçlar da devredilecek. Açıklamaya göre borçlar da dahil olmak üzere anlaşmanın değeri 28 milyar dolar.

Warren Buffett, Nebraska merkezli şirketinin nakit birikiminin 45 milyar doların üzerine çıkmasının ardından bir süredir değerlendirebileceği anlaşmalar arıyordu. Bundan önce Coca-Cola Co.'dan yaptığı hisse alımları üzerinden tüketici ürünlerine yatırım yapan  Buffett, aynı zamanda Mars Inc.'in, sakız üreticisi Wm. Wrigley Jr.'i satın almasında finansman sağlamıştı.

Buffett yaptığı bir açıklamada "Heinz'in yüksek kalite standartları, devamlı innovasyon, harika yönetim ve çok lezzetli ürünlere dayalı güçlü ve istikrarlı bir büyüme potansiyeli var" ifadelerini kullandı.

Heinz hisseleri New York saatiyle 08.05'te 72.95 dolara yükseldi.