Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD endeks vadelileri, G-20 liderlerinin Moskova'da buluşurken güne ekside başlayarak Standard & Poor's 500 (S&P 500) Endeksi'nin 5 yılın zirvesinden gerileyebileceği sinyalini verdi.

American International Group Inc., Almanya işlemlerinde yüzde 1.3 geriledi. CBS Corp. ise analistlerin tahminlerinin altında kalmasının ardından düşüş yaşadı. Herbalife Ltd., milyarder yatırımcı Carl Icahn'ın şirkette yüzde 13'lük hisse payı açıklamasının ardından yüzde 25'lik bir ralli gerçekleştirdi.

S&P 500 Mart ayı vadelileri New York saatiyle 06:24'te yüzde 0.1 düşerek 1,516.7 puana geriledi. Endeks bu hafta şu ana kadar yüzde 0.2 yükselerek Şubat ayı ilerlemesini yüzde 1.6'ya taşıdı. ABD yasa yapıcıları otomatik harcama kesintilerinin önüne geçebilmek için 1 Mart'a kadar bir çözüm bulmaya çalışıyorlar. Dow Jones vadelileri 14 puan düşerek 13,936 puana indi.

Londra'da bulunan Knight Capital Europe Ltd. stratejisti Ioan Smith, "Hisseler bu yıla çok iyi bir başlangıç yaptı. Ocak ayının sonundan bu yana neredeyse tamamen durdular ve volatilite de 6 yılın en düşük seviyelerine geriledi. Otomatik kesintiler şimdi günlerce yakına gelmişken, bizi biraz daha yukarıya taşıyacak bir katalist görmek zor" ifadelerini kullandı.