Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

Hocalı Katliamı'nın 21. yılında, katliamı anlatan ''Hoca'' filminin galası yapıldı.

Galaya, filmin yönetmeni Vahid Mustafayev ile başrol oyuncuları ve çok sayıda davetli katıldı.

Gösterim öncesinde gazetecilerin sorularını yanıtlayan Azeri yönetmen Vahid Mustafayev, filmde, savaşın acı yönlerini ve savaşta ülkeler arasında kaybedilen dostluk, kardeşlik duygularını anlatmak istediğini söyledi.

Mustafayev, ''21 yıl önce, 26 Şubat 1992'de Hocalı kasabasında soğuk bir gecede 600'ü aşkın kişi katledildi. Biz de filmi, o acıyı anlatsın diye aynı soğukta çektik. Bugün dünyanın birçok yerinde savaş var ya da savaşa başlama arifesinde bulunuluyor. Bu film sadece Azerbaycan halkının dertli konusu değil. Bu film Türkiye'yi de ilgilendiriyor. Savaş zemininde yazılmış bir aşkın hikayesidir bu'' diye konuştu.

Bazı davetliler de filmde Azerbaycan halkının yaşadıklarının anlatıldığını ve yaşanan olaylardan dolayı tekrar üzüntü duyduklarını dile getirdiler.

Filmi, İlker İnanoğlu, Mahsun Kırmızıgül ve Türkiye'deki Azeri iş adamlarından oluşan davetliler izledi.
Film, 1 Mart Cuma günü vizyona girecek.

-''Hoca'' filmi

Evlenmek üzere olan genç çift Alekber ve Günel, düğünlerini Bakü'de planlarken, Karabağ'da Alekber'in kasabasına bir saldırı planlanmaktadır. Düğün hazırlıkları tüm hızıyla sürerken, hala askerlik görevini yapan Alekber ve arkadaşları, hiç gelmeyen destek ordusunu beklemektedir. Gelinin babası ziyaretçileri ağırlarken, bir yüzük ve ufak bir oğlan çocuğu, çılgına dönmüş Günel'e umut verir. Bir aşk, savaş ve aksiyon filmi olan ''Hoca'', günümüzde hala gündemde olan soruyu soruyor: Savaşa kimin ihtiyacı var?