Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD endeks vadelileri Çin'in hizmet sektöründe büyümenin yavaşlaması ve ABD'li yasa yapıcıların bütçe kesintilerini devreden çıkarabilmek için bir anlaşmaya ancak haftalar sonra varabilecekleri sinyalini vermesinin ardından geriledi.

Las Vegas Sands Corp. bazı ABD yasalarını çiğnemiş olabileceği açıklamasını yapmasının ardından yüzde 4.5 düşüş yaşadı. Celgene Corp. bir ilacı üzerine gerçekleştirdiği test sonuçlarını açıklamasının ardından yüzde 1.6 geriledi.

Standard & Poor's 500 (S&P 500) Endeksi Mart ayı vadelileri New York saatiyle 07:23'te yüzde 0.3 düştü ve 1,512.4 puan oldu. Dow Jones vadelileri ise 36 puan gerileyerek 14,038 puana indi. S&P 500 geçtiğimiz hafta bu yılın ilk haftalık kaybından toparlanma gerçekleştirirken, Dow Jones Ekim 2007'de ulaştığı tarihi zirvesinin yüzde 0.5 yakınlarına kadar ulaştı.

Frankfurt'ta bulunan DWS Investments ABD hisse portföy yöneticisi Ivo Weinoehrl, "Makroekonomik resim biraz iyileşti ama heyecanlanmak için bir neden yok. Harcama kesintileri bu yıl kaba olarak yüzde 0.5'lik büyüme kesintisi yaratacak. O yüzden hisse piyasası için anlamı tam olarak değerlendiğidir. Piyasalar çok fazla ralli yaptı" ifadelerini kullandı.

Çin hizmet sektörü geçtiğimiz ay Eylül'den bu yana en yavaş hızda ilerledi. İmalat dışı satın alma yöneticileri endeksi (PMI) Ocak ayında 56.2'den Şubat ayında 54.5'e geriledi.