Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

(20:55'te güncellendi)
Altın fiyatları, Avrupa Merkez Bankası'nın (AMB) faiz oranlarını değiştirmemesi ve zayıflayan doların sarı metale alternatif yatırım olarak talebi artırması üzerine New York işlemlerinde yükseliş gösterdi.

Frankfurt merkezli AMB'nin politika yapıcıları bugün gerçekleştirdikleri toplantıda faiz oranlarını rekor düşük seviye olan yüzde 0.75'te tuttu. Başkan Mario Draghi yaptığı açıklamada Euro Bölgesi'nin yavaş yavaş toparlanacağı görüşünün değişmediğini belirterek, bankanın para politikasının "ihtiyaç duyulduğu müddet boyunca genişleyici" kalacağını dile getirdi. Dolar ise bir Döviz sepeti karşısında yüzde 0.6'ya varan kayıplar yaşadı. Altın geçtiğimiz ay yüzde 5 değer kaybederken, ABD para birimi yüzde 3.5'lik sıçrama gerçekleştirdi.

Florida merkezli Optionsellers.com kurucusu James Cordier, "Dolardaki zayıf altını oynatıyor. AMB'nin genişlemeci politikasıyla yola devam edeceğini söylemesi alımları teşvik edecektir" ifadelerini kullandı.

Nisan vadeli altının onsu New York saatiyle 13:55'te yüzde 0.1'den daha az yükselerek 1,577 dolar oldu. Külçe altın bu yıl genelinde düne kadar yüzde 6 değer kaybetti.

Mayıs vadeli gümüşün onsu ise yüzde 0.3 yükselerek 28.88 dolardan işlem gördü. Bloomberg verilerine göre işlem hacmi bu raporun yazıldığı sırada 100 günlük ortalamanın yüzde 35 altında gerçekleşti.

(20:55'te güncellendi)