Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD hazine tahvil faizleri bugün yapılacak 13 milyar dolarlık tahvil ihalesi öncesinde yükselişlerinin ikinci gününe girerken, 30 yıllık tahvil faizlerindeki artış öncülük ediyor.

10 yıllık tahvil faizleri, işsizlik başvurusu verilerinin açıklanmasıyla beraber neredeyse son bir yılın en yüksek seviyesine yaklaştı. Yarın açıklanacak bir raporun ise New York bölgesinde imalat aktivitesinin Mart ayında artış kaydettiğini gösterebilir. Perakende satışlar Şubat ayında analistlerin beklentilerinin iki katı tırmanış göstererek yatırımcıların tahvillerden ziyade hisselere yönlenmesine yardımcı oldu.

Paris'te bulunan Societe Generale SA sabit gelir stratejisti Vincent Chaigneau, "ABD ekonomisinin gösterdiği iyiperformans piyasalar için yukarı yönlü bir gelişim. Bu şimdi bir trend haline geliyor ve ABD tahvillerinin performansının düşmesine sebep oluyor. Dün açıklanan perakende satışları güçlü çıktı. Şu ana kadar yapılan tahvil ihaleleri de memnun edici seviyede" yorumunu yaptı.

30 yıllık tahvil faizleri 3 baz puan yükselerek New York saatiyle 08:46'da yüzde 3.25 oldu. 10 yıllık tahvil faizleri ise 3 baz puanlık artışla yüzde 2.06'ya yükseldi. 8 Mart'ta yüzde 2.08'e tırmanan 10 yıllık tahvil faizleri Nisan ayından bu yana en yüksek seviyeyi görmüştü.