Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

(20:44'te güncellendi)

ABD hisseleri, Avrupa piyasalarının kapanmasının ardından kayıplarını kısmen silerken, Dow Jones neredeyse 110 puanlık düşüşü tersine çevirmeyi başardı. Euro ise bu yılın en düşük seviyesine geriledikten sonra kayıplarını azaltıyor.

Standard & Poor's 500 Endeksi erken saatlerde yüzde 1 kayıp yaşamasına rağmen New York saatiyle 13:47'de yüzde 0.4 düşüşün ardından 1,555.14 puan oldu. Dow Jones ise geçtiğimiz hafta bir rekora ulaşmasının ardından 22.8 puan düşerek 14,491.31 puan oldu. MSCI Bütün Dünya Ülkeleri Endeksi Haziran 2008'den bu yana ulaştığı en yüksek noktadan gerilemeye başladı. Euro ise dolar karşısında yüzde 0.8 gerileyerek 1.2977 dolar olurken, bakır yüzde 2 kayıp, altın yüzde 1 kazanç yaşadı. Almanya'nın iki yıllık tahvil faizleri yüzde eksi 0.003'e kadar geriledi.

Güney Kıbrıs bankaları, Avrupalı mali liderlerin banka mevduatlarına vergi koymak şartıyla bir kurtarma paketi vermeye hazır olduklarını açıklamasıyla Perşembe gününe kadar kapalı kalacaklarını açıkladı. Pacific Investment Management Co. yöneticisi Bill Gross, riskli hareketlerin şu an arka planda olduğunu belirtti.

San Antonio merkezli USAA Investments para yöneticisi Bernie Williams, "Avrupa Birliği, periyodik bankacılık kriziyle başa çıkabilmek için hâlâ iyi bir metoda sahip değil. Bu çok fazla endişe yaratıyor" ifadelerini kullandı.


(20:44'te güncellendi)