Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Dünyanın en büyük sabit getirili fonu Pacific Investment Management Co. (Pimco), küresel ekonomi ve finansal piyasaların arasındaki performans bağlantısının sağlıklı olmadığını düşünerek riskli varlıklardan uzaklaşmaya başlıyor.

Pimco CEO'su Mohammed El-Erian şirketin önümüzdeki 3 ve 5 yıl arasındaki yatırım stratejisini değerlendirerek, "Özellikle iyi bir büyüme stratejisi olmadan, uzun süredir yükselen fiyatlarla beraber portföylerimizdeki risk varlığını azaltmayı planlıyoruz" dedi.

Pimco'nun web sitesinde bugün yayınlanan bir raporda El-Erian, dünya ekonomisinin sabit bir dengesizlik sürecinden geçtiğini belirterek bunun mali çalkantı, daha fazla sosyal gerilim ve "komşuyu zarara sokma politikası" gibi sonuçlar doğurabileceğini belirtti. El-Erian ayrıca merkez bankaları tarafından dolduruluşa getirilen yatırımcıların tehlikeleri görmezden gelerek mali piyasaları daha da yukarılara ittiğini dile getirdi.

Ekonomik büyümenin beklentileri karşılamaması durumunda "ciddi have boşlukları"nın oluşacağını savunan El-Erian, yatırımcıların hükümet ve şirket tahvillerinde daha fazla yeniden yapılandırmalara hazırlıklı olması gerektiğini dile getirdi.

Ekonomiye yönelik orta vadeli bir görünüm de ortaya koyan Pimco CEO'su, ABD'deki büyümenin yüzde 2'yi çok fazla geçmeyeceğini dile getirirken, Japon ekonomisinin başlangıçta yaşanacak bir aktivite artışını "tarihi" politika değişiminin üzerinden biraz daha zaman geçmesiyle sürdürmekte zorluk yaşayacağını ifade etti.