Advertisement
SEKTÖR HABERLERİ ABONE OL

Son dönemde başta İngiltere olmak üzere Avrupa Birliği ülkeleri ile vergiler konusunda yaşadığı sorunlarla gündeme gelen dünyanın en büyük internetten arama motoru Google'un CEO'su Eric Schmidt, şirketinin İngiltere'de ödediği vergiler karşısında devam eden tartışmalar karşısında hayrete düştüğünü söyledi.

BBC'ye konuşan Schmidt, Google'un vergiler konusunda yasal olarak gereken miktarı ödediğini savundu. Google 2006-2011 yılları arasında İngiltere'de 10 milyon sterlin kurumlar vergisi ödedi.

Schmidt, İngiliz hükümeti şirketlerin daha fazla vergi ödemesini istiyorsa vergi sistemini değiştirmesi gerektiğini belirtti.

Yaptıklarının yasal olduğunu vurgulayan Schmidt, "İngiltere'de bir süredir devam eden tartışmalar karşısında hayretler içindeyim; çünkü vergileri 'isteğe bağlı' bir şey olarak değil, yasal olarak gerekenin ödenmesi gerektiği bir şey olarak görüyorum. Bu bir tartışma olamaz.  Vergiler ödenmelidir" dedi.

İngiltere vergi yasalarını değiştirirse buna da uyacaklarını söyleyen Schmidt, "Artırırlarsa, daha faz vergi öderiz; düşürürlerse de daha az. Bu İngiliz demokrasisine kalmış bir karar" açıklamasında bulundu.