Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

(17:30'da güncellendi)

Küresel hisse senetleri, yatırımcıların dikkatlerinin ekonomik büyüme ve merkez bankası teşvik programına çevrilmesi ile birlikte yükselirken, ABD Hazine tahvilleri düştü ve dolar zayıfladı. yen değer kaybederken, Türk hisse senetleri son 10 yılın en hızlı kaybını yaşadıktan sonra yükseldi.

MSCI Tüm Ülkeler Dünya Endeksi New York saati ile 09:31'de yüzde 0.4 yukarıda seyrediyordu ve Standard & Poor’s 500 (S&P 500) Endeksi yüzde 0.2 yükseldi. MSCI Asya Pasifik Endeksi, Japonya'da Topix Endeksi'nin yüzde 2.6'lık çıkışının desteği ile yüzde 0.9 yükseldi. ABD'nin 10 yıl vadeli Hazine tahvillerinin faizi iki baz puan yükselerek yüzde 2.14'e çıktı. Yen ABD doları karşısında son beş günde ilk kez zayıfladı ve ABD para birimi diğer önemli para birimlerinin çoğu karşısında düştü. Mısır ve buğday fiyatları yüzde 1'in üzerinde değer kaybetti.  Türkiye'de Borsa İstanbul gösterge endeksi BIST 100 , dün protesto olayları nedeniyle gösterdiği yüzde 10.5'lik kaybının ardından yüzde 5.1 toparlandı.

Atlanta Fed Başkanı Dennis Lockhart dün yaptığı açıklamada, imalat sanayinde beklenmedik daralmayı gösteren veri dahil son zamanlardaki göstergelerin, ekonominin tahvil alımlarını azaltmayı makul kılacak kadar güçlü olmadığını işaret ettiğini söyledi.

Seul'de Northern Trust Corp. şef yatırım stratejisti James McDonald, "Endişe, parasal genişlemeden parasal daralmaya doğru hareket ettiğimiz şeklinde," dedi ve "Fed'in harekete geçmede acele etmiyor. İşsizlik oranındaki iyileşme yüksek kalitede değil ve enflasyon düşüyor. Bu nedenle, Fed bir süre daha beklemede kalacak" değerlendirmesinde bulundu.

(17:30'da güncellendi)