Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

(14:20'de güncellendi)

Petrol iki yılın en yüksek seviyesinden gerilerken, altın değer kaybetti ve Hindistan rupisi rekor düşük seviyeden toparlandı. Avrupa hisseleri Vodafone öncülüğünde son 4 günün ilk yükselişini gerçekleştirdi.

Batı Teksas türü ham petrol (WTI) yüzde 0.9 değer kaybederek New York saatiyle 06:14'te 109.15 dolar oldu. Rupi ise dolar karşısında yüzde 2 değer kazandı. Stoxx Europe 600 Endeksi yüzde 0.5 yükselirken, Vodafone yüzde 8.5'lik sıçrama ile 11 yılın zirvesine kadar tırmandı. Standard & Poor's 500 Endeksi vadelileri yüzde 0.1 ilerledi. Dolar yen karşısında yüzde 0.5 değer kazandı, ABD hazine tahvilleri geriledi.

Petrol, Suriye'ye muhtemel bir saldırının Ortadoğu'da arz sıkıntısına yol açacağı endişeleriyle beraber dün ralli gerçekleştirmişti. Birleşik Krallık Parlamentosu bugün askeri saldırıyı destekleme konusunu görüşmek üzere bir araya gelecekken, Başbakan David Cameron yasa koyuculardan acil destek isteme fikrinden vazgeçti. Dolar bugün ekonomik genişlemenin daha önce tahmin edilenden daha büyük olduğunu göstermesi beklenen veriler öncesi değer kazandı.

Almanya'nın Dusseldorf kentinde Meriten Investment Management GmbH Avrupa hisse senetleri varlık yönetmeni Tobias Britsch, "Makro verilerin Suriye ile ilişkili siyasi belirsizliği aşacak denli güçlü olduğundan emin değilim," dedi ve "Suriye sorununun önemi, çok fazla gürültünün çıkarıldığı ilk günün ardından, son bir ya da iki günde biraz azalmış olabilir, ancak verilerin yeterince güçlü olduğundan emin değilim" değerlendirmesinde bulundu.

(14:20'de güncellendi)