Advertisement
TÜRKİYE EKONOMİSİ ABONE OL

Sabancı Holding Çimento Grup Başkanlığına Akçansa Genel Müdürü Hakan Gürdal getirildi.

Sabancı Holding açıklamasına göre, Sabancı Holding Çimento Grup Başkanı Mehmet Göçmen'in Enerji Grup Başkanlığı'na atanmasının ardından, Çimento Grup Başkanlığı'nda yeni bir yapılanmaya gidildi. Akçansa Genel Müdürlüğü'nü 2008 yılından bu yana yürüten Hakan Gürdal, Sabancı Holding Çimento Grup Başkanlığı görevine atandı. Çimsa'da Genel Müdürlük görevinde bulunan Mehmet Hacıkamiloğlu ise Akçansa Genel Müdürü oldu.

Hacıkamiloğlu'ndan boşalan Çimsa Genel Müdürlüğü görevine, yine aynı şirkette "Beyaz Beton ve Özel Ürünler Genel Müdür Yardımcısı" olarak görev yapan Nevra Özhatay atandı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Sabancı Holding Üst Yöneticisi (CEO) Zafer Kurtul, "çimento"nun Sabancı Holding'in stratejik iş kolları arasında yer aldığını belirtti.

Çimento sektöründe Akçansa ve Çimsa'nın yaklaşık yüzde 20 pazar payı ile Türkiye'deki en yüksek kapasiteye sahip olduğunu aktaran Kurtul, çimento sektöründe karlılık içinde büyümeyi sürdürerek çimento iştiraklerinin toplam portföy içindeki değerini arttırmayı hedeflediklerini de dile getirdi.

AA