Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD Merkez Bankası Başkanı Janet Yellen, finansal krizden bu yana Fed’e yönelik en büyük politik saldırıyı etkisiz hale getirme arayışına girdi.

Yellen, Fed üzerinde Kongre denetiminin sıkılaşmasını isteyen Senato Bankacılık Komitesi Başkanı Senatör Richard Shelby ile görüştü.

Alabama’dan Cumhuriyetçi Shelby, Yellen ile yaptığı görüşme ile ilgili, “samimi” bir tartışma gerçekleştirdiklerini belirtti. Shelby görüşmede ekonominin durumu ve New York Fed’in yetkisinin sınırlandırılmasına ilişkin konuların tartışıldığını ifade etti. New York Fed, en büyük Wall Street bankalarını denetliyor.

Shelby 25 dakika süren toplantının ardından yaptığı açıklamada, “Yellen’in mesajı diyalogun devam etmesi yönünde. Adil olmak istiyorum ancak Kongre’nin Fed üzerindeki gözetiminin de gerçek olduğundan ve Fed’in bağımsız olduğundan emin olmak istiyorum. Fed’in bağımsızlığının önemli olduğunu düşünüyorum” dedi. Yellen toplantıdan gazetecilere yorum yapmadan ayrıldı.

Shelby, hem Demokratların hem de Cumhuriyetçilerin desteğini alan yasanın taslağını çizmek istediğini dile getirdi. Demokratlar Fed’in Wall Street’i denetlemede yetersiz olduğunu savunuyor. Cumhuriyetçiler ise Fed'in agresif para politikasını eleştiriyor.