Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD Başkanı Barack Obama ile telefonda görüştü. Görüşmede, iki lider, IŞİD ile mücadele konusunda devam eden işbirliği, Irak ve Suriye'de barış ve istikrarın tesisi amacıyla yürütülen ortak çabalar ile Yemen ve Ukrayna'daki son gelişmeleri ele aldı.

Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan, Obama ile 1 saatlik bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Görüşmede, IŞİD ile mücadele konusunda devam eden işbirliği, Irak ve Suriye'de barış ve istikrarın tesisi amacıyla yürütülen ortak çabalar ele alınırken, iki lider Suriye ile ilgili "Eğit-Donat" programı kapsamında ılımlı Suriye muhalefetini destekleme, yabancı savaşçıların söz konusu ülkeye sızmasını önleme konularında işbirliğini artırmaya yönelik çalışmalar hakkında da görüş teatisinde bulundu.

Başkan Obama'nın görüşme sırasında, Suriye ve Irak'tan Türkiye'ye sığınan yaklaşık 2 milyon insana ev sahipliği yapmasından ve yabancı savaşçılarla mücadele konusundaki katkılarından dolayı Cumhurbaşkanı Erdoğan'a takdir ve teşekkürlerini ilettiği öğrenildi.

Yemen ve Ukrayna'daki son gelişmeler ile İran'ın nükleer programıyla ilgili müzakerelerin ele alındığı görüşmede Erdoğan ve Obama, anılan meseleler ve diğer bölgesel konularda önümüzdeki süreçte de yakın işbirliği içerisinde birlikte çalışma hususunda mutabık olduklarını teyit ettiler.