Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

(19:55'de güncellendi)

ABD hisseleri, enerji ve yarı-iletken hisselerinin ralli yapması ile Ocak ayından bu yana ilk kez yükselişini 4. güne taşımaya hazırlanıyor. Hisseler Haziran'da hayal kırıklığı yaratan perakende satışlarının ardından günün ilk saatlerinde dalgalı seyretti.

Standard & Poor’s 500 Endeksi New York saati ile 12:31'de yüzde 0.4 yükseldi ve 2,107.62 puan oldu. Dow Jones Endeksi 58.89 puan veya yüzde 0.3 artış ile 18,036.57 puan olurken, Nasdaq Bileşik endeksi yüzde 0.6 arttı.

Massachusetts'teki Miller Tabak & Co. hisseler stratejisti Matt Maley, "Yılın en iyi 3 günlük kazancının ardından piyasalar gelişmeleri izliyor. Çin ve Yunanistan hakkında oluşan iyimserlik ile iç etkenler etkisini gösteriyor" dedi.

ABD'de perakende satışları Haziran ayında beklenmedik bir şekilde düştü ve ikinci çeyrekte tüketici harcamalarındaki yükselişin gücüne ilişkin iyimserliğin azalmasına neden oldu. Ticaret Bakanlığı tarafından açıklanan verilere göre, perakende satışlar Haziran ayında yüzde 0.3 geriledi. Mayıs ayı verisi ise yüzde 1.2 artıştan yüzde 1 artışa revize edildi. Bloomberg'in anketine katılan 82 ekonomistin tahminlerinin medyanına göre, bu verinin yüzde 0.3 artış göstermesi bekleniyordu.

Mikroçip üreticisi Micron Technology Inc. satınalma söylentileri ile yüzde 11 prim yaptı. Diamond Offshore Drilling Inc. ve Chesapeake Energy Corp. en az yüzde 2 yükselirken, JPMorgan Chase & Co. şirketin çeyreklik karının tahminleri aşması ile yüzde 1.1 artış sağladı.

(19:55'de güncellendi)