Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

(13:20'de güncellendi)

Euro dolar karşısındaki önceki yükselişini siliyor. Analistler euroda gelebilecek herhangi bir yükselişin kısa süreli olacağı uyarısında bulundu. Piyasa, odak noktasını Yunanistan’dan küresel para politikasına çeviriyor.

Frankfurt’ta bulunan Commerzbank AG Döviz stratejistlerinden Esther Reichelt, “Son günlerde Avrupa piyasalarının açıldığı vakitler civarında euro-dolarda genellikle yükseliş gördük. Ancak şimdiye kadar euro öğleden sonraları bu kazançları korumada başarılı olamadı” dedi.

Euro dolar karşısında, 1.0821 dolar ile 27 Mayıs’tan bu yana en düşük seviyeyi görmesinin ardından Londra saati ile 10.57’de 1.0836 dolardan işlem gördü. Euro yen karşısında yüzde 0.2 değerlenerek 134.68 yene geldi. Dolar yen karşısında yüzde 0.2 güçlenerek 124.29 yen oldu.

Euro 16 önemli para biriminin ikisi hariç tümü karşısında, Yunanistan’ın Avrupa Merkez Bankası ve Uluslararası Para Fonu’na ödemeleri yapacağını açıklaması ile birlikte yine de güçlü seyri sürdürüyor. Yunan bankaları Pazartesi günü yeniden açıldı. Yunanistan’da bankalar, ekonomik bir çöküşün önüne geçilmesi amacıyla 3 hafta kapalı tutuldu.

Commerzbank’tan Reichelt, “Euroda Pazartesi günü görülen yükseliş Yunanistan’ın AMB’ye ödeme yapabilecek olmasından kaynaklanıyor” diye konuştu.

(13:20'de güncellendi)