Advertisement
EKONOMİK VERİLER VE GÜNDEM ABONE OL

Amerikan ekonomisi için bu hafta her şey verilerle alakalı olacak.

ABD Merkez Bankası Fed dünyayı faizlerde artışa giderek daha sıkı bir para politikasına hazırlarken bu politikanın sabit bir programa göre değil gelen ekonomik veriler doğrultusunda olacağını belirtti.

Busines Insider'ın haberine göre geçen hafta ücretler, konut fiyatları ve de Tüketici Güveniyle ilgili gelen raporlarla hayal kırıklığı yaşanmıştı. Bu esnada GSYH’nin yeniden büyüdüğü görüldü. Önceki GSYH raporları incelemeleri pek de iyi değildi.

Wells Fargo’dan John Silvia “Geçtiğimiz yıllarda sadece ekonomik büyüme kısmen yavaşlamış değil aynı zamanda büyümenin oluşumu yakın zamanlı büyüme adına daha az avantajlı bir hale geldi. Stok yapımı ikinci çeyrekte yavaşladı fakat bu yavaşlama beklemenin oldukça altında oldu. Daha yavaş olan stok yapımı yılın ikinci yarısında büyümeye daha büyük bir engel olarak geri dönecek. Özellikle yenilenmiş petrol fiyatlarındaki kayma göz önünde bulundurulduğunda önümüzdeki aylarda sabit işletme yatırımı da büyümeye daha az katkıda bulunacak gibi görünüyor. Ekonomi daha çok tüketiciye güvenecek fakat bu konuda bile uyarılar mevcut” diye konuştu."

Bunlarla beraber imalat, dış ticaret ve otomobil satışlarının açıklanacağı büyük bir haftaya giriyoruz.