Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

(10.20'de güncellendi)

Çin hisseleri yükselirken, gösterge endeks 1996’dan bu yana gösterdiği en kötü 5 günlük düşüşü sonlandırdı. Finansal şirketler yükselirken, PetroChina Co. kayıpları sildi.

Şanghay Bileşik Endeksi, yüzde 5.3 yükselerek 3,083.59 puandan günü tamamladı. Endeks 5 günlük düşüş döneminde yüzde 23 gerilemişti. China Life Insurance Co. karının artmasının ardından yüzde 7.3 prim yaptı. China Shipbuilding Industry Co. yüzde 10, Wangsu Science & Technology Co. yüzde 6.1 prim yaptı. Hong Kong’da Hang Seng China Enterprises Endeksi yüzde 2.6 artış göstererek, 10 günden bu yana ilk kez yükseldi. Öte yandan Çarşamba günü ABD hisseleri 5 yılın en büyük yükselişini kaydetti. Securities Daily Gazetesi’nin Perşembe günü ön sayfasında yer alan yoruma göre işlemlerin normal sürmemesi ile birlikte Çin, hisse senedi piyasasını istikrarlaştırma önlemlerini zayıflatmamalı.

Şanghay göstergesi, merkez bankasının Kasım ayından bu yana 5. kez faiz indirim kararı almasının ardından Çarşamba günü yüzde 4.3 kadar yükseldi ancak günü yüzde 1.3 aşağıda tamamladı.

Hong Kong’daki Fidelity Worldwide Investment yatırım direktörü Catherine Yeung, “Bazı ilginç giriş noktaları görüşüyoruz. Ancak bu temellerdeki bir değişimden dolayı değil, geniş piyasadaki düzeltmeden kaynaklanıyor. Yatırımcılar volatilitenin artmasını beklemeli” dedi.

Hang Seng Endeksi yüzde 2.3, CSI 300 Endeksi yüzde 2.1 yükseldi. Şanghay’da işlem hacmi günün bu saatinde 30 günlük ortalamanın yüzde 18 altında seyrediyor.

(10.20'de güncellendi)