Advertisement
EKONOMİK VERİLER VE GÜNDEM ABONE OL

ABD'de Tüketici Güveni Ağusstos ayında, son hisse senedi türbülansının ABD ekonomisinin, tüketicilerin gözünde önümüzdeki yıl için görünümünü olumsuz etkilemesi ile birlikte üç ayın en düşük seviyesine indi.

Michigan Üniversitesi tüketici güveni endeksi Ağusstos ayında, Temmuz'daki seviyesi olan 93.1'den 91.9'a geriledi. Bloomberg'in anketine katılan ekonistlerin tahminlerinin medyanına göre, bu verinin 93 seviyesinde çıkması bekleniyordu. Ekonomiye yönelik önümüzde 12 ay için beklenti Kasım ayından bu yana en düşük seviyesinde.

Tüketici güveni ayın ikinci haftasında, AND hisse senetlerinin Çin ekonomisine ilişkin endişelerşe sert düşüşler göstermesinin etkisi ile azaldı. Güçlü işgücü piyasası ve ucuz akaryakıt, tüketici harcamalarınına rtmasına neden olurken, güvenin hızlı düşüşünü engellemiş olabilir.

Pittsburgh'da PNC Financial Services Group Inc. ekonomisti Gus Faucher, veri öncesi yaptığı değerlendirmede, "Hisse senedi düşüşü verilerde yansımasını bulmuş olabilir," dedi ve "Ancak şgücü piyasasındaki iyileşme ile birlikte, 2015 yılının kalan kısmında genede güvende iyileşme göreceğiz. Özellikle hisse senetleri yatıştığında" şeklinde görüş bildirdi.