Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Çin odaklı hedge fonları, Ağustos’ta muhtemelen yaklaşık 16 yılın en kötü ayını geçirdi. Bu şirketler arasında ülkenin hisse senedi piyasasındaki kayıplardan zarar gören Orchid Asia Group Management ve APS Asset Management Pte bulunuyor.

Eurekahedge Pte.’nin öncü tahminlerine göre büyük ölçekli Çin hedge fonları Ağustos’ta tahmini olarak yüzde 10 geriledi ve kayıplar hedge fonların en az Ocak 2000’den bu yana en sert düşüşü kaydetmelerine yol açtı. Hong Kong merkezli Orchid tarafından yönetilen 304 milyon dolarlık Orchid China Master Fonu, tahmini olarak yüzde 7.3 düşüş gösterdi. APS’e air Greater China Long/Short Fonu, 28 Ağustos itibarıyla sona eren ayda yüzde 7.2 geriledi. Şirketin China A Share Fonu 21 Ağustos itibarıyla yüzde 5.5 düşüş kaydetti.

Singapur’daki Eurekahedge analistlerinden Muhammed Hassan, “Çin hedge fonları 10 yılın en kötü 3 aylık getirilerini kaydetme yolunda. Bu durum, fonların Çin piyasalarında açığa satışa gitme yeteneklerinin sınırlı olması ile bir sürpriz değil” dedi.