Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD Hazine tahvilleri, Fed’den ilk faiz artırımının 2015’te geleceği iddialarının sürmesi ile iki günlük yükselişi sonlandırdı.

Vadeliler, 2006’dan bu yana ilk kez yapılacak faiz artırımının Aralık ayına kadar geleceği ihtimalinin yüzde 57 olduğunu gösteriyor. ABD Çalışma Bakanlığının Cuma günü açıkladığı verilere göre işverenlerin geçtiğimiz ay Mart ayından bu yana en düşük seviyede istihdam sağladı. Öte yandan işsizlik oranı 7 yılın en düşük seviyesine geriledi. Fed politika yapıcıları 16-17 Eylül’de bir araya gelecek.

Tokyo’daki BNP Paribas SA stratejistlerinden Tomohisa Fujiki, “Rallide biraz düzeltme olduğunu görüyoruz. Geçtiğimiz hafta açıklana tarım dışı istihdam verisinde manşet beklenenden zayıftı ancak detaylara bakıldığında güçlü bir veri olduğu görüldü. Dolayısıyla erken bir faiz artırımı olacağı bekleyenler için veri destekleyici olmalı” dedi.

10 yıl vadeli ABD tahvil faizi 1 baz ğuan yükselerek Londra saati ile 06.32’de yüzde 2.13 seviyesine geldi. Ağustos 2025 vadeli yüzde 2 faizli tahvilin fiyatı 2/32 veya 1,000 dolar nominal değerde 63 sent gerileyerek 98 26/32 oldu.