Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

(16.15'te güncellendi)

Dolar yen karşısında, Fed’in Perşembe günü sona erecek politika toplantısında gösterge faizi artırmaktan kaçınacağı spekülasyonu ile düşüşü ikinci güne taşıyor.

Dolar göstergesi, ABD’de üretici fiyatlarının Ağustos ayında değişmediğini gösteren verinin ardından iki haftanın en düşük seviyesine geriledi. ABD’nin enflasyon verisi 16 Eylül’de açıklanacak. Enflasyonun Ağustos ayında bir ay önceye göre düşüş göstermiş olması bekleniyor. Yen teşvik beklentileri ile güçleniyor. Bloomberg anketine katılan 35 ekonomistin 2’si hariç tümü Japonya Merkez Bankası’nın (BOJ) Salı günkü toplantısında politika duruşunu korutacağını öngördü.

Sydney’deki Rochford Capital direktörü Derek Mumford, “ABD’de faiz artırım kararı alınmasını doğrulamak bu noktada zor. Karar öncesinde pozisyonlarda düzeltme görülebilir ve bu durum, ABD dolarını yukarı yönlü trendi sürdürmeden alıkoyacaktır” dedi.

Dolar yen karşısında yüzde 0.2 zayıflayarak New York saati ile 08.47’de 120.38 yende işlem gördü. Yen euro karşısında yüzde 0.5 değerlenerek 136.03 yene geldi. Doların 10 önemli para birimi karşısındaki hareketlerini takip eden Bloomberg Spot Dolar Endeksi,1 Eylül’den bu yana en zayıf seviyeyi görmesinin ardından 1,204.72 puanda yatay bir seyir izledi.

(16.15'te güncellendi)