Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD hisse senetleri, petrol fiyatlarındaki yükseliş sonucu enerji hisse senetlerine gelen alımlar ve artan tahvil faizi ortamında banka hisselerindeki yükselişlerle birlikte değer kazandı ve iki gün süren satış dalgasının ardından yukarı yönde hareket etti.

Standard & Poor’s 500 (S&P 500) Endeksi, Cuma günü yüzde 1.6 düştükten sonra, yüzde 0.6 yükselerek, New York saati ile 09:34'te 1,969.41 puana çıktı.

Gerrards Cross, İngiltere'de Hassium Asset Management'ın kurucusu Yogi Dewan, "Piyasalar, yeniden temel göstergelere geri dönmeden önce biraz soluklanma ihtiyacı duydu," dedi ve "Şirket karları ve cazip değerlemeler bu noktadan sıçramalara destek sağlayacak. Fed, faizi çok erken yükselterek bir politika hatası yapmak istemiyor, ancak kredibilitesini yitirmek de istemiyor. Bu zor" şeklinde görüş bildirdi.

Fed'in geçen hafta faizi değiştirmeme kararının ardından, S&P 500 Endeksi, finans şirketlerindeki sert ydüşüşlerin etkisi ile haftalık kazancını sildi. Haftanın sonlarına doğru görülen düşüş, hisse senedi endeksinin diğer bir kararsız dönem yaşamasına neden oldu ve endeks üst üste 10'ncu haftada da ileri geri hareket ettikten sonra yüzde 0.2 şağıda kapadı.